dimanche 13 septembre 2015

Belangrijk Nieuws Grote upgrade forum volgende week

Beste leden,

sinds oktober 2002, nu 13 jaar geleden, bestaat dit forum al in de huidige vorm. Voor wie het zich herinnert was er al een forum in 2001, onder een andere naam. Sindsdien is het ledenbestand blijven groeien samen met de populariteit. De keuze om in 2002 over te stappen naar een nieuwe domeinnaam en website was de juiste. Er is echter weer veel veranderd in de laatste jaren; sociale media, verbeterde technologie, enz. Het forum is op dit vlak nu serieus achter, wat sommigen ook is opgevallen in bijvoorbeeld de snelheid. Maar ook de layout en functionaliteit zijn ondertussen verouderd. We hebben daarom beslist een grote vernieuwing van de backend en frontend door te gaan voeren. Daar is achter de schermen al lange tijd aan gewerkt, en het moment is gekomen om een beta versie te introduceren. Deze zal natuurlijk in begin niet 100% functioneel en perfect zijn. Er zullen opties ontbreken die later nog toegevoegd zullen worden. Het punt is om met een schone lei te beginnen, moderne code en design, om zo klaar te zijn voor de toekomst.


Daarnaast is er besloten om niet alleen het forum zelf te vernieuwen, maar ook de locatie (domein), naam en huisstijl. Dit forum is bekend geworden onder de .com naam, maar we hebben een tijd geleden de opportuniteit gekregen om een andere domein over te nemen. Deze moet de bekendheid nog gaan versterken en het nog makkelijker maken voor mensen om het forum te vinden. Dit zijn grote stappen die niet niet over één nacht ijs zijn gegaan. Ik begrijp dat het voor de leden die al jaren actief lid zijn een hele aanpassing zal vragen, dat is voor mij niet anders. Sommigen zullen misschien denken dat dit een grote fout is, ik geloof echter in de sterke punten die we in huis hebben. En natuurlijk zijn de kracht van een forum of site de bezoekers en vaste leden, en de content die zij plaatsen.

Om nog eens duidelijk te maken wat je kan verwachten:

- nieuwe domeinnaam
- nieuwe naam
- volledig nieuwe code, van de grond opgebouwd
- volledig nieuwe layout, gedeeltelijke aanpassing logo
- nieuwe functionaliteit
- stoppen van bepaalde bestaande features (worden wel vervangen met iets anders, en/of komen pas later terug)

Blijft behouden:

- Alle data incl. privéberichten. Alleen reacties in profielen gaan niet mee, omdat het systeem helemaal anders is en beter een schone start maakt.
- De indeling van alle (sub-)fora blijft hetzelfde.
- Hoewel de naam verandert, blijft in essentie het forum hetzelfde.


Ik ben enthousiast over de vernieuwing en ik hoop dat dit wederzijds is. Ik zou verder graag nog vragen om geduld te hebben, en open te staan voor verandering, ook al is het in het begin altijd wennen.


Het is de bedoeling om de verhuizing vanaf volgende week vrijdagochtend te laten doorgaan, omdat dit een rustige dag is. Wanneer het forum weer online komt is niet precies te voorspellen, maar als het goed is niet langer dan enkele uren. In het geval er wat fout gaat, is er altijd de optie om tijdelijk terug te keren naar het bestaande forum.

Alvast bedankt voor je begrip en medewerking. :)


Belangrijk Nieuws Grote upgrade forum volgende week

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire