jeudi 27 août 2015

Slechte infrastructuur maakt Belgische snelwegen zo gevaarlijk

Citaat:

Slechte infrastructuur maakt Belgische snelwegen zo gevaarlijk

Meer verkeersveiligheid op de autosnelwegen vergt verbetering van de infrastructuur, vermindering van de verkeersdruk en meer controles op gevaarlijk rijgedrag. In de VAB Mobiliteitsbarometer, waar tweeduizend automobilisten gepolst werden een vergelijking te maken met de buurlanden Frankrijk, Nederland en Duitsland, wordt vooral gewezen op de kwaliteit van het wegdek en de wegmarkeringen in ons land.

In een studie van de European Transport Safety Council scoort België met een dertiende plaats slecht als het gaat over het risico op een dodelijk ongeval op de autosnelwegen. Denemarken, Groot-Brittannië, Zweden en Nederland hebben met 1 dode per miljard voertuigkilometers de veiligste snelwegen. Het gemiddelde risico op een dodelijk ongeval in België bedraagt 2,9 per miljard voertuigkilometers. Onze buurlanden Nederland (1,2), Frankrijk (1,7) en Duitsland (1,9) kennen een veel lager risico.
Hoorde net op de radio dat er terug een flitsmarathon komt, want overdreven snelheid veroorzaakt al die ongelukken. We scoren pofferdomme slechter dan Duitsland! :o

Als ik dagelijks de capriolen van sommige chauffeurs zie, dan betwijfel ik des te meer of overdreven snelheid er iets mee te maken heeft.


Slechte infrastructuur maakt Belgische snelwegen zo gevaarlijk

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire