samedi 29 août 2015

Nieuws Vlamingen willen geen vluchtelingen opvangen

Citaat:

De grote asielcrisis die ons land en Europa op dit moment in de ban houdt, raakt de meeste Vlamingen, maar daar stopt ook meteen de solidariteit met de vluchtelingen. Dat blijkt uit een enquête van iVox in opdracht van VTM-Nieuws, Het Laatste Nieuws en RTL-TVI. Slechts 21 procent denkt dat België meer asielzoekers zou moeten opvangen.

89 procent van de Vlamingen geeft aan dat hij zich zorgen maakt over de vluchtelingenproblematiek. De schrijnende beelden raken de Vlamingen duidelijk wel, bijna niemand blijft er ongevoelig bij. Slechts 14 procent zegt er niet mee in te zitten. Opvallend is dat in Wallonië meer dan dubbel zoveel burgers aangeven zich geen zorgen te maken over de problematiek: 29,1 procent.

Bijna tachtig procent vindt wel dat ons land niet nog meer asielzoekers moet opvangen. Eén op de vijf vindt dat er wel nog altijd extra mensen bij kunnen. Gevraagd of de Vlaming bereid is zelf vluchtelingen op te vangen in huis, antwoordt slechts 8,5 procent positief. Bijna 25 procent is daarentegen wel bereid om geld te storten aan een hulpfonds. Nog uit het onderzoek moet blijken dat het niet uitmaakt of mensen al persoonlijk in contact zijn gekomen met vluchtelingen - dat maakt hen niet milder.

Tegelijkertijd vindt net iets meer dan de helft van de Vlamingen dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) de asielcrisis in ons land goed aanpakt. Bijna veertig procent gaat niet akkoord met het beleid van Francken.

De enquête werd gisteren en vandaag online afgenomen bij 2.000 Belgen. De foutenmarge bedraagt 2,1 procent.
.


Nieuws Vlamingen willen geen vluchtelingen opvangen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire