lundi 31 août 2015

Shocking Zo worden je McNuggets dus echt gemaakt

Kippen die geslagen worden tot ze sterven aan de verwondingen. Dat is volgens dierenrechtenorganisatie Mercy for Animals het "degoutante geheim" achter de kipnuggets van McDonalds. Ze baseren zich op undercoverbeelden die genomen zijn in een kippenboerderij die levert aan de fastfoodketen. McDonalds heeft de samenwerking met het bedrijf voorlopig stopgezet.
Mercy For Animals heeft onderzoek gedaan naar T&S Farm, een Amerikaanse boerderij die levert aan McDonalds. Via een verborgen camera konden ze de gruwelijke praktijken in de boerderij filmen. Die beelden postten ze op hun Facebook-pagina. De schokkende beelden van kippen die doodgeslagen worden met een geïmproviseerde stok met nagels zorgen voor heel wat ophef.

McDonalds heeft laten weten de samenwerking met de boerderij te hebben stopgezet. Dat is voor de dierenwelzijnsorganisatie echter niet genoeg. Zij beweren namelijk dat ze tientallen kippenboerderijen die leveren aan de fastfoodketen hebben bezocht en ze overal dezelfde gruwelijke beelden zagen. Internationale kippenleverancier Tyson Foods is een onderzoek gestart.

https://www.youtube.com/watch?v=-UWcQLtpAKU


Shocking Zo worden je McNuggets dus echt gemaakt

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire