vendredi 11 septembre 2015

zure haring en zo

Een vraagstukje wat mij al een tijdje bezig houdt is hoe is het met de voedingswaarde van bijvoorbeeld zure haring en rolmops en dergelijke.

Iemand daar ooit iets over gelezen?


Augurken en uitjes zijn lekkere tussendoortjes en bevatten bar weinig caloriën maar wel vaak aardig wat suiker en zout. Tegenwoordig heb je ook natriumarm en wie weet ook wel suiker arm.

Zuurkool zit ook vaak vol zout maar dat kan je zelf ook maken met echte yoghurt of echte karnemelk.

Maar dus die zure haring.
Hoe houden de eiwitten zich in de vis als het in een pot zuur zit.
Haring en dergelijke zijn optimale eiwitbronnen maar het azijnzuur breekt dat de eiwitten af zodat de waarde uiteindelijk zeer laag wordt? Of blijven de eiwitten heel in azijn?


Zure haring, ik vind het lekker en het is ook lekker goedkoop eigenlijk wel. Dus als de eiwitten goed blijven .... Maar zoals bij het meeste geldt natuurlijk, hoe goedkoper het is hoe meer goedkope en wellicht slechtere hulpstoffen er in zullen zitten om het lekkerder en langer houdbaar te maken.


zure haring en zo

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire